ترمیمی و زیبایی :
پزشکان متخصص ترمیمی وظیفه دارند که دندان هایی که دارای پوسیدگی دندانی هستند را مداوا نمایند . آنها به کمک مواد اختصاصی ترمیم دندان نظیر کامپوزیت ( مواد همرنگ دندان ) و یا آمالگام ( ماده ای با نمای نقره ای و فلزی ) اقدام به ترمیم دندان های پوسیده می نمایند . بر حسب وسعت و محل پوسیدگی متخصص ترمیمی تکنیک ترمیم دندان را انتخاب و متناسب با نیاز بیمار تغییر می دهد .
از دیگر اقدامات تخصصی در این بخش می توان به موارد زیر اشاره کرد :
بلیچینگ یا سفید نمودن دندان ها :
بلیچینگ به معنی سفید کردن دندان ها با مواد مخصوص اکسیدکننده می باشد .
این مواد به بافت دندان شامل مینا و عاج نفوذ کرده و باعث اکسید شدن رنگدانه ها می گردد و در نهایت دندان طی این پروسه درمانی به میزان چشمگیری روشن تر می گردد . بلیچینگ دندان میتواند رنگ نامناسب و زرد دندان ها را برطرف نماید . این درمان به دو روش در خانه یا کلینیک انجام می گیرد .
انواع بلیچینگ
1- بلیچینگ خانگی یا home bleaching
این روش با قرار دادن مواد بلیچینگ خانگی که غلظت کمتری نسبت به مواد مصرفی در مطب دارند ، در قالبی مخصوص به مدت مشخص روی دندان ها انجام می پذیرد . در این روش دندان پزشک از دندان های شما ، قالب دقیقی تهیه میکند و از روی قالب تهیه شده تری های پلاستیکی نازک و شفافی ساخته می شود .
در این تری پلاستیکی فضای مناسب بین دندان و وسیله پلاستیکی پیش بینی شده که ژلهای بلیچینگ را طیق دستور پزشک در آن قرار می دهید . در نهایت پس از گذشت چند هفته و پس از استفاده از ژل مربوطه طبق دستور العمل دندانپزشک ، دندانها به سفیدی مورد نظر میرسند . ژل مورد استفاده در این روش بین 15 تا 20 درصد غلظت دارند .
2- بلیچینگ در مطب یا Office Bleaching :
مواد مخصوص بلیچینگ معمولا 3 پروسه 15 دقیقه ای در یک جلسه روی دندان ها قرار داده می شود و اشعه مخصوص روی این مواد تابانده می شود . این مواد معمولا رنگ دندان ها را 3 تا 4 درجه روشن تر می کند .
البته این میزان در افراد مختلف نسبت به نوع تیرگی دندان و همچنین جنس دندان می تواند متفاوت باشد . در این روش سرعت سفید شدن دندان بالاتر از روش های خانگی است . برای ماندگاری بیشتر بلچینگ می توان از ترکیب دو روش با هم استفاده کرد .
ونیر دندان با کامپوزیت :
بیمارانی که از بد رنگی یا بدشکلی دندان های جلویی خود شکایت دارند با کمک این روش می توانند در یک جلسه ملاقات متخصص ترمیمی و زیبایی اقدام به زیبا سازی این دندان ها نموده و از لبخندی زیبا بهره ببرند. در این روش دندان ها حداقل تراش را می خورند و نیازی به مداخلات لابراتواری ندارد.
لامینیت دندانی :
در این خدمت ، متخصص ترمیمی به منظور کسب حداکثر میزان درخشندگی رنگ و ارتقای فرم دندان در بیمارانی که بدنبال زیبایی خیره کننده دندان های جلویی خود به هنگام لبخند باشند ، از این تکنیک استفاده می کند .
در این روش سطح بیرونی دندان ها به میزان جزیی در حدود دو میلیمتر تراش داده و سپس با قالب گیری از این دندان ها ، امکان تهیه پوسته ای نازک و بسیار شفاف از جنس سرامیک را برای چسباندن به سطح دندان فراهم می آورد .
تفاوت لمینت های سرامیکی و کامپوزیتی :
لامینت های سرامیکی ظاهری بسیار زیباتر و با دوام تر و ثبات رنگ بیشتری دارند . در صورتی که لامینت های کامپوزیتی دوام و ثبات رنگ کمتر در مقایسه با لامینت های سرامیکی دارند و از زیبایی قابل قبولی برخوردار هستند . از مزایای لامینت های کامپوزیتی ، قیمت پایین تر ، تراش کمتر یا معمولا بدون تراش دندان و همچنین جلسات کوتاه تر درمان می باشد .
عمر متوسط لامینت های کامپوزیتی و سرامیکی چقدر می باشد ؟
بسته به بیمار ، شرایط بیمار ، نیروی وارد به دندان ها و رعایت بهداشت ، عمر متوسط لمینت های سرامیکی به 10 سال می کشد و در لمینت های کامپوزیتی ، عمر متوسط شان به 5 سال می رسد .